Dia mundial de la ràdio – Cinefòrum “Radio favela”

El proper 12 febrer a les 18:30h. hi haurà una altra sessió de cinefòrum . Celebrant el dia mundial de la ràdio projectarem la pel · lícula Ràdio Favela .

Basat en fets reals , aquest film explica la història d’una ràdio que va ser creada per un grup de nois de les faveles de Belo Horizonte a la dècada dels 80 . Tot i ser perseguida durant més de vint anys , la seva programació audaç i el seu llenguatge espontani van ser les claus del seu èxit d’audiència .

El protagonista de la història és Jorge ( Alexandre Moreno ) , un noi que viu entre dos mons : el de la favela que és on viu , i el de l’escola de classe mitjana on estudia ja que la seva mare treballa com a netejadora per pagar els seus estudis . Ell és el líder , el creador i locutor de Ràdio Favela . Els seus companys en aquesta ràdio pirata són Zequiel ( Adolfo Moura ) , que s’encarrega de la part tècnica ; Roc ( Babu Santana ) , un traficant de droga desarrelat i ambiciós , i Brau ( Benjamí Abras ) , el poeta del grup, que troba la sortida a la vida de la favela en el ritme , la música negra , i la dansa .

Un dia hi ha una gran batuda policial en els carrerons de les faveles . Mentre els narcotraficants fugen o camuflen la seva mercaderia , la ràdio pirata avisa els habitants perquè es protegeixin . L’objectiu de la policia no és el tràfic de drogues , sinó localitzar la veu de la ràdio pirata : volen callar . Quan Jordi és detingut , els seus col · laboradors i amics s’encarregaran que la veu de la favela continuï en l’aire .