Història de la dansa del ventre

Molts ens pregunten que és la Dansa del ventre i quina és la seva història , a continuació us donem informació .

La dansa del ventre és una dansa mil · lenària . Té el seu origen a Egipte , on es ballava en els temples , com a part del culte a la fertilitat humana i de la terra , i l’adoració als déus .
Amb la invasió àrab es ballava en els harems dels sultans i més tard es va començar a ballar professionalment , normalment actuava a casa de rics o en cafès , acompanyades de músics .
A principis del segle XX la dansa oriental es va emmotllar per poder interpretar-la també en escenaris .

El ballet portat pels europeus va influir en aquesta nova etapa . En aquesta època , el cinema egipci va tenir gran auge i les pel · lícules solien tenir com a protagonista a una ballarina o alguna escena de dansa oriental . Acabant per ser veritables estrelles de cinema i augmentant així el protagonisme de la dansa del ventre en els països àrabs .

La dansa del ventre es denomina Raks Sharki als països àrabs , que significa Dansa Oriental i Belly Dance en els països de parla anglesa .

La dansa del ventre es balla tradicionalment descalça , però en els últims temps moltes ballarines utilitzen sabates de taló perquè així resulten més estilitzades i eviten també , ballar descalces en llocs públics . Encara que amb ells , els moviments es veuen una mica reduïts . Ja que els talons , amb aquestes sabates , ja estan aixecats i el maluc té menys joc en pujar i baixar .
Les ballarines de dansa àrab han anat afegint accessoris per utilitzar en els seus balls , i així variar i enriquir .
Ara, és part de la cultura de la majoria dels països àrabs , sobretot a Egipte , Turquia i Líban. Estant present aquest espectacle en les seves celebracions .
Actualment , s’ha popularitzat de tal manera que es practica al voltant de tot el món .

Si vols apuntar-te al Casal .