Categorized as: Notícies i esdeveniments

Decoració d’arbres al barri

Anem a decorar tres arbres del carrer a través d’una tècnica realitzada amb teixits elaborats amb restes (fills, llana …). Volem que tothom participi, així que és una activitat oberta al barri Joan Alcover. Si et ve de gust participar pots fer-ho de diverses maneres:

  • Teixint un quadrat de 20 cm x 20 cm aprofitant qualsevol material per a l’elaboració i per descomptat, els colors que cadascú vulgui.
  • Entragando restes de materials que no utilitzis. Pots dipositar-los al punt de recollida del Casal de Barri Joan Alcover.

Fira del RAM 2016

Data: del 27 de febrer fins abril 10, 2016

Lloc: Polígon Son Fusteret, al final del Carrer Eusebi Estada, baixant el pont de seguida veurem la fira i els accessos al Parking.
Aparcament: hi ha dos, un accedint des de Palma i un altre des de l’Autopista.
Transport públic: Línia de Bus nº 10 (Sa Indioteria) deixa pràcticament a la porta. També es pot arribar amb metro des de Plaça Espanya, la parada és la de Son Fuster Vell (la tercera).

Horaris:

Diumenges i festius tot el dia.
De dilluns a dissabtes feiners, a les tardes

PALMADONA 2016

L’Institut Municipal d’Esports de l’Ajuntament de Palma té el plaer de presentar PALMADONA 2016.

Un dels objectius recollits en el pacte de govern aconseguit per les tres forces polítiques que constitueixen l’equip de govern actual a l’Ajuntament de Palma, BASES PER A CONFORMAR UN GOVERN DE CANVI A PALMA, quant a l’àrea d’esports, és “potenciar i premiar l’esport femení, donant-li el protagonisme que es mereix”.

Més enllà de complir amb aquest objectiu, l’Institut Municipal d’Esports de l’Ajuntament de Palma, posa en marxa un nou programa dedicat en exclusiva a dona i esport, convençut de la necessitat de posar en valor, visibilitzar i homenatjar l’important paper que la dona desenvolupa a l’esport, com també a les grans esportistes que tenim a Palma i a les Balears, moltes de les quals són desconegudes pels seus mateixos veïns.

Compartim la gestió del Casal de Barri Joan Alcover 

 

A partir d’aquest curs, som 2 les entitats que realitzem una proposta d’activitats en el Casal. D’una banda, Amadip Esment Fundació (informació completa en www.casaljoanalcover.es) i, per una altra, l’Associació de Veïns Ses Veles (informació completa en el Facebook Associacio Veïns Ses Veles).
L’horari d’atenció al públic, a partir del mes d’octubre, serà de dilluns a divendres de 9.30 a 13.30 h. i de 17 a 21 h.

Des d’Amadip Esment Fundació, amb la finalitat d’apropar-nos a les necessitats i demandes que ens heu fet arribar, incorporem activitats per realitzar en família com pilates amb nadons, ampliem formacions relacionades amb les noves tecnologies, apostem per més esports com el bàsquet i mantenim els idiomes. Les activitats estrella pels més artístics i ballarins segueixen presents a la programació: cursos de zumba, pilates, dansa del ventre, etc.
El termini d’inscripció finalitza l’11 de setembre. Per a aquells cursos que no s’hagin cobert les places, deixarem les inscripcions obertes tot el mes de setembre per poder rebre més sol·licituds. Aquelles persones que s’hagin quedat sense plaça perquè els tallers estan complets, quedaran en la llista d’espera.

 

Inscripcions 100% online

Buscant la teva comoditat, aquest any hem preparat els nostres sistemes perquè les inscripcions siguin 100% online. Mitjançant un senzill formulari i des de qualsevol lloc podràs reservar la teva plaça a les nostres activitats i tallers. Per a totes aquelles persones que no tinguin accés a Internet posem a la seva disposició portàtils en la recepció del Casal. L’horari d’atenció serà de dilluns a dijous de 09:30 a 13:30 i de 16 a 20h i els divendres de 09:30 a 13:30h, durant la setmana del 07 a l’11 de setembre.

 

XIX Trobada de Casals de Barri

El dissabte 6 de juny es va celebrar la trobada anual de Casals de Barri, a aquesta ocasió la XIX Trobada de Casals de Barri.

Durant 4 hores (de 17 a 21 h, al Parc de les Estacions) es va poder gaudir de nombroses demostracions de tots els Casals, entre elles les activitats de dansa del ventre, ball flamenc, tai-txí, ioga i pintura. Alumnes i professors dels diferents Casals de Barri van animar la jornada amb actuacions. Eren activitats obertes per als assistents i per a tot tipus de públics, des de nens fins a gent gran. Una trobada realment entretinguda!

Participa en el concurs de fotografia i guanya un curs.

“Com veus el Casal?” és el nom del nou concurs de fotografia que posem en marxa fins el 2015.06.10.

Envia 1 fotografia creativa sobre la teva visió del Casal a casaljoanalcover@amadipesment.org amb una breu explicació i les teves dades personals.

El premi és una plaça reservada per al curs 2015/2016.
Consulta les bases aquí.

Concursa, és fàcil i divertit!

Caixa Fòrum Palma – Projecció de The salt of the Earth (La sal de la terra)

Des de CaixaForum Palma, us fem arribar aquesta interessant informació, la projecció de The salt of the Earth (La sal de la terra), dins la programació La Nit dels Museus. Serà el pròxim 16 de maig a les 19h.

El fotògraf Sebastião Salgado ha viatjat a més de cent països per dur a terme els seus projectes fotogràfics. Aquest periple de quaranta anys ha quedat reflectit en aquest documental de Wim Wenders i Juliano Ribiero Salgado, el fill del fotògraf, els quals l’acompanyen en alguns dels seus darrers viatges, on la natura en el seu estat més primigeni és la protagonista. La immensitat del planeta, la bellesa de la flora i fauna salvatge que l’habiten i l’admiració de les societats que hi viuen en una harmonia plena fascinen tant el fotògraf com els directors. La sal de la terra ens ensenya l’origen i els motius de “Gènesi” a través de la mirada del fotògraf, meravellat per la vastitud.

Oferta d’ocupació + formació en restauració. Formació Dual

La formació dual és un model pioner d’ensenyament que combina la formació i l’activitat laboral retribuïda a l’empresa i té per objecte la qualificació professional dels treballadors. Es materialitza mitjançant un contracte per a la formació i l’aprenentatge entre l’empresa i l’aprenent, un acord entre l’empresa i el centre de formació i un acord entre el centre de formació i l’aprenent.

Esment Escola Professional posa a la teva disposició diferents cursos del sector hostatgeria al llarg de l’any (Tècnic en serveis de restauració i Tècnic en serveis de cuina). Si tens entre 16 i 29 anys no perdis aquesta oportunitat de formar-te i treballar alhora en empreses de Mallorca.

Omple el formulari per sol·licitar la teva plaça!

Adopta un llibre, és molt senzill!

Des de fa algun temps portem aquesta iniciativa en el Casal de Barri Joan Alcover. A prop de la recepció del casal trobaràs un espai on pots agafar llibres que t’interessin que altres persones del barri han cedit, de la mateixa manera pots deixar els teus llibres perquè altres persones els facin servir.

Ja saps, no deixis de passar-te per l’espai “adopta un llibre” per emportar-te una nova lectura a casa o per col·laborar!

Xerrada gratuïta “La importància de l’exercici físic”

Assisteix a la xerrada gratuïta “La importància de l’exercici físic” impartida per professionals del Centre de Salut Escola Graduada, proper 24 d´abril de 10 a 11h. en el Casal de Barri Joan Alcover.

El Casal realitza periòdicament xerrades de tot tipus de temàtiques, pots assistir a totes les que vulguis!

Art Palma Bruch

Dissabte 11 d’abril de 11:00 a 14:00 h podràs assistir a l’Art Palma Brunch, un esdeveniment anual organitzat per l’associació de galeries d’art contemporani de Palma. És un esdeveniment que reuneix les principals galeries d’art, museus, centres culturals, artistes, professionals del sector, col·leccionistes i amants de l’art contemporani al cor del nucli antic de Palma per celebrar l’escena artística de la ciutat a través d’inauguracions de exposicions inèdites, visites guiades temàtiques, performance en directe i intervencions en espais públics de la ciutat.

Xerrada gratuïta: “Les xarxes socials per a la recerca de feina”

El proper dimarts 24 de març de 19:30 a 21h. pots assistir a la xerrada gratuïta “Les xarxes socials per a la recerca de feina”, una activitat que t’ajudarà a saber com aprofitar el poder de les xarxes socials en la recerca d’oportunitats laborals.

La situació actual fa que la recerca de feina sigui una tasca complicada, per això, hem d’utilitzar totes les eines al nostre abast, i la immersió en els mitjans socials és una de les més útils actualment.

Et pots inscriure directament al Casal, pel nostre facebook o per telèfon:

971 46 17 47

(Tens temps fins el mateix matí del dia de la xerrada per a la inscripció).

Nou espai “Moments Time”

Hem creat un espai nou on compartir una mica de tot: excursions, concerts, visites culturals, viatges, aficions, etc … Un lloc on els teus moments FAVORITS puguin ser moments especials d’altres, per haver-ho compartit.

Envia’ns un e-mail a l’adreça: casaljoanalcover@amadipesment.org amb fotos, o simplement un text explicant-nos la teva experiència i que és el que vols compartir (el nom d’un lloc, un concert, un viatge, el que vulguis!).

Nosaltres ens encarregarem de publicar en les nostres xarxes socials i web del Casal. Entre tots podem descobrir noves aficions, nous llocs que visitar i sobretot gaudir molt!

El “261 Women ‘s Marathon and 10K” el diumenge 8 de març a Palma

“El 261 Women ‘s Marathon and 10K” té lloc el Dia Internacional de la Dona, el diumenge 8 de març del 2015, a Palma de Mallorca.

El 261WM està organitzat d’acord a les normes de competició internacionals de la Reial Federació Espanyola d’Atletisme i la Federació Internacional Amateur d’Atletisme (IAAF) i sota la supervisió de la Federació d’Atletisme de les Illes Balears (FAIB).

Encara estàs a temps d’inscriure’t! Inscriu-te aquí.

Tot a punt!

Gràcies a les persones que donen suport al Casal tot està a punt sempre! Es realitzen múltiples tasques que fan possible que les activitats disposin dels materials necessaris en cada moment.

Per exemple: preparació de les llistes d’assistència per a les activitats que ofereix el Casal, còpies de documents per a les classes d’idiomes, neteja de les cintes de pilates, i un llarg etc.

Un enorme gràcies a totes les persones que donen suport al Casal!

Aquest Casal és més que un Casal

D’una banda, efectivament, és un Casal a l’ús. S’organitzen activitats, amb diferents horaris i diferents nivells. La programació varia, renova i amplia cada 3 mesos i, majoritàriament, va dirigida a les persones del barri. Les inscripcions es realitzen en línia (www.casaljoanalcover.es) o presencialment i té perfils en xarxes socials. Fins aquí, res és diferent a qualsevol altre casal de l’Ajuntament. No obstant això, el Casal de Barri Joan Alcover té una característica que fa que sigui una experiència pionera, socialment innovadora: està gestionat per un equip format per una professional, una monitora de suport i 13 persones amb discapacitat intel·lectual de perfil ocupacional. És una gestió de cost zero per a l’Administració, amb alt valor social, que suma a l’organització d’activitats culturals la inclusió, la integració i la participació en la comunitat a través d’un centre públic.

Les persones amb discapacitat realitzen, entre altres, tasques administratives, controlen fulls d’assistència, preparen les sales i el material, col·laboren en la difusió del programa, arxiven i controlen quotes i documents.