Categorized as: Tallers i activitats

Hipopressius

Els hipopressius consisteixen en exercicis i tècniques posturals i respiratoris que aporten múltiples beneficis en teràpia, prevenció, millores de salut, estètiques i de rendiment esportiu, d’aquí la seva importància. És un mètode innovador utilitzat per professionals de la salut i de l’exercici físic.
Beneficis dels exercicis hipopressius:

• Redueix la incontinència urinària i caigudes d’òrgans interns
• Redueix la cintura
• Recuperació postpart
• Soluciona o disminueix el mal d’esquena
• Augmenta la capacitat respiratòria
• Proporciona una excel·lent postura i un millor equilibri
• Preveu les hèrnies
• Millora el rendiment esportiu.

 • Hipopressius (dimarts y dijous de 12:30 a 13.30 h.)

Sevillanes

Sevillanes

Les Sevillanes és una dansa que, si bé està arrelada en la cultura popular andalusa, està molt difosa al llarg de tota la geografia Espanyola i estrangera.

Es caracteritza per la seva gràcia, la seva vivor, el seu àgil dinamisme i la seva flexibilitat. És un ball socialitzador i molt divertit; es balla en parelles, també hi ha variacions i es fa de quatre en cercles, files, etc. .

Els moviments més significatius són paseíllos, passades, acaraments i rematades. Sobre l’últim compàs, el canti, la música i el ball cessen junts i els intèrprets acaben en un desvergonyiment garbós i provocatiu, propi del ball de galanteig.

Els exercicis d’aprenentatge que ofereix el curs de Sevillanes es realitzaran de forma amena i divertida per a passar una estona agradable amb la resta de companys alhora que exercitem amb els moviments les cames, tors, cap i braços, en funció de l’estil del Ball per Sevillanes

 • Sevillanes (Dimecres de 20:30 a 21:30 h.)
 • Sevillanes avançat (Dimecres de 19:30 a 20:30 h.)

PINTURA

Encara que pintar sigui una activitat individual, en aquest taller aprendrem col·lectivament les tècniques bàsiques per a pintar, la barreja de colors, etc. És una activitat que estimula la part creativa, permet aïllar positivament de la realitat, la qual cosa genera un descans mental que disminueix l’estrès i genera sentiments de felicitat i relaxació.

 • Pintura I (Dimarts de 17:30 a 19:30 h.)
 • Pintura II (Dimecres de 17:00 a 19:00 h.)
 • Pintura III (Dimecres de 19:00 a 21:00 h.)

BALL MALLORQUÍ

El ball o la dansa des de l’antiguitat han representat una manera d’expressar emocions, estats d’ànim o idees, i cultura. Amb aquest taller el que volem és donar a conèixer el ball de Mallorca, la seva cultura i contribuir al fet que no desaparegui.

 • Ball mallorquí (Dimarts i dijous de 20.30 a 21:30 h.)

BALL DE SALÓ

Ballar és una manera fàcil i divertida de fer activitat física, una activitat que practicada amb mesura i seguretat pot ser un exercici molt adequat per a tothom. A més ballar aporta molts beneficis mentals, tant en l’aspecte psicològic com en el fisiològic.

Ajuda a exercitar la memòria, l’atenció i, si es balla en parella, obliga a coordinar els moviments amb els d’una altra persona.

Potència l’autoestima i la confiança en un mateix.

 • Ball de saló (Dilluns de 20.30 a 21:30 h.)

BALL EN LÍNIA

Ballar és una manera fàcil i divertida de fer activitat física, una activitat que practicada amb mesura i seguretat pot ser un exercici molt adequat per a tothom. A més ballar aporta molts beneficis mentals, tant en l’aspecte psicològic com en el fisiològic: Redueix l’estrès i allunya la depressió. Ens fa sentir més contents.

 • Ball en línia inicial (Divendres de 20:00 – 21:00 h.)
 • Ball en línia avançat (Dilluns de 19:30 a 20:30 h.)

RUTA SALUDABLE

Implementació d’ una ruta accessible per a tothom mitjançant un procés de participació comunitària.

Objectiu: Promoure hàbits saludable i crear vincle entre els participants.

Punt de trobada: Casal Joan Alcover.

 • Ruta saludable (Dimarts de 09:30 a 10:30h.)
 • Ruta saludable (Dimarts de 18:15 a 19:15h.)

BRODATS

Brodar és l’art de l’ús de les mans com a mitjà de comunicació i expressió. La passió, l’interès i la paciència, són alguns dels ingredients que necessites perquè cada punt surti bé.

 • Brodats (Dimarts de 19:00 a 21:00h.)

MEMÒRIA

Aquest taller està dirigit a persones que vulguin fer exercicis per exercitar la memòria, mantenir-la activa i reflexiva.

 • Memòria (Dimecres de 10:30 a 12:00 h.)

ESPAI FAMILIAR NADONS

S’ oferirà un entorn de joc a partir de materials reciclats, a on el nadó podrà fomentar el seu desenvolupament gràcies a l’ estimulació sensorial per a conèixer i relacionar-se millor amb el seu entorn.

Objectiu: Fomentar el vincle amb el nadó mitjançant el joc i facilitar un espai de convivència entre els familiars

 • Espai familiar nadons (Dilluns i dimecres de 10:00 a 11:00 h.)

TALL I CONFECCIÓ

Aprendrem a realitzar patrons bàsics i la confecció d’aquestes peces. Així com costura domèstica, arranjaments (baixos, cremalleres..). Costura a mà i el correcte ús de la màquina de cosir.

Dirigit a qualsevol persona interessada en la costura i el patronatge. No són necessaris coneixements previs.

 • Tall i confecció (Dimarts de 10:00 a 12:00 h.)
 • Tall i confecció (Dimarts de 19:30 a 21:30 h.)

IOGA DINÀMIC INTENSIU

És un mètode que consisteix en la pràctica de seqüències de Asanas (postures), coordinades amb la respiració, en un suau i fluid ritme, que basat en els principis del Ioga, combina els seus beneficis amb una pràctica aeròbica, de força i flexibilitat que porten a equilibrar el cos i la ment.

 • Ioga dinàmic intensiu (Dimarts i dijous de 11:30 a 12:30 h.)

HATHA IOGA INICIAL

El Hatha Ioga és una forma de ioga lenta i suau que se centra en postures i moviments simples. És un tipus de ioga perfecte per a principiants i ideal per començar o acabar un dia pesat.

La traducció literal del terme Hatha Ioga és “el ioga de la força”. El seu objectiu principal és unir la ment, el cos i l’esperit.

Per equilibrar aquests aspectes, el Hatha Ioga proposa tècniques com asanas (postures físiques) i pranayamas (la ciència de la respiració) que van purificant el nostre cos, retornant-li equilibri als nostres sistemes (nerviós, digestiu, endocrí) propiciant així el benestar a nivell físic.

En sincronitzar el moviment corporal i la respiració conscientment disminueix moltíssim el nivell d’estrès. També ajuda a augmentar la claredat mental i a gestionar millor les nostres emocions.

 • Hatha Ioga Inicial (Dimarts i dijous de 10:30 a 11:30 h.)
 • Hatha Ioga Inicial (Dimarts i dijous de 19:30 a 20:30 h.)

DEFENSA PERSONAL

Curs basat en tècniques de Jiu Jitsu com un sistema flexible d’autodefensa i flexibilitat mental. Es complementa amb tonificació general, enfortiment, estiraments i relaxació.

Aquest curs és la millor opció per a aquelles persones que vulguin posar-se en forma i aprendre a defensar-se.

 • Defensa personal (Divendres de 17:30 a 19:30 h.)

ITALIÀ

Italià nivell I

Dirigit a persones sense coneixements previs. S’oferirà una introducció senzilla a l’italià amb l’aprenentatge dels substantius, articles, adjectius, pronoms i temps verbals (present i passats).

 Italià nivell II

Dirigit a persones amb nocions bàsiques de l’idioma o que han cursat el nivell I. En aquest taller es consolidaran coneixements bàsics i es treballaran els adverbis, temps verbals (passats, futurs, condicional i subjuntiu), lèxic i expressions.

 • Nivell I (Dijous de 19:00 a 21:00 h.)
 • Nivell II (Dilluns de 19:00 a 21:00 h.)

GUITARRA

Guitarra nivell I
Dirigit a persones sense o pocs coneixements en guitarra. No es requereix cap coneixement previ de guitarra o música. La classe serà personalitzada, adaptant-se a les necessitats de cada alumne.
Es farà una introducció general de les eines bàsiques essencials de l’instrument a través de nocions elementals com són els acords, els ritmes, estils i tècnica.
Utilitzarem com a eina pràctica de treball LA TABLATURA, per la qual cosa no es requereix estudiar solfeig ni notació musical en pentagrama. No obstant això, es farà una introducció general als coneixements bàsics de la música.

Guitarra nivell II
Dirigit als qui hagin passat el nivell bàsic i a persones que tinguin certes nocions de guitarra. No es requereix cap coneixement previ de solfeig, només tenir nocions bàsiques de l’instrument. Les classes seran personalitzades, adaptant-se a les necessitats de cada alumne.
Es farà un aprofundiment en punts com els acords (majors, menors, setenes), els ritmes, estils i tècnica (Hammer, Pull-oof, etc). Els participants podran desenvolupar els seus coneixements en l’execució de l’instrument de forma senzilla i amena.
Continuarem utilitzant com a eina pràctica de treball LA TABLATURA, per executar melodies una mica més complexes que en el primer nivell. Es donarà major importància a l’apartat dels acords per poder executar un repertori de temes. Es farà un mínim acostament als coneixements bàsics de solfeig en el cas que sigui necessari.

 • Guitarra inicial (Dimarts i dijous de 17:00 a 18:00 h.)
 • Guitarra medio (Dimarts i dijous de 18:00 a 19:00 h.)
 • Guitarra avanzado (Dimarts i dijous de 19:00 a 20:00 h.)

ESTIRAMENTS GENT GRAN

Estiraments gent gran

És una tècnica d’exercicis específics que, a través de la col·locació del cos en diferents postures, s’estiren, obren i relaxen diferents zones de manera progressiva amb la finalitat de condicionar al cos i prevenir lesions.

 • Estiraments gent gran (Dilluns, dimecres i divendres de 9:30 a 10:30 h.)

ESQUENA SANA

Activitat física de baix impacte per a la columna vertebral que combina exercicis de mobilitat articular (cervical, dorsal, lumbar i de pelvis), enfortiment de la zona abdominal i lumbar així com exercicis de flexibilització.

 • Esquena sana (Diluns, dimecres i divendres de 12:30 a 13:30 h.)

BODY FUSION

Activitat que combina diverses disciplines de treball físic i mental, basades en exercicis de tonificació muscular, estiraments, equilibris, correcció postural, respiració i relaxació.

 • Body Fusion (Dilluns, dimecres i divendres de 11:30 a 12:30 h.)

INFORMÀTICA

Informàtica nivell I

Els continguts que es treballaran en el nivell d’iniciació seran:

 • Conceptes claus d’informàtica.
 • Ús del ratolí i el teclat.
 • Pantalla inicial i primers passos: finestres, aplicacions…
 • Paint: programa per dibuixar i molt més.
 • Iniciació al Word: escriure i modificar textos, fonts, alineacions, imatges…
 • Internet: navegar i buscar informació.
 • Correu electrònic: enviar i rebre, contactes, grups i adjuntar arxius.
 • Capturar informació d’Internet i utilitzar-la en Word.
 • Capturar fotos del teu mòbil.

Informàtica nivell II

Els continguts que es treballaran en el nivell II seran:

 • Prepara el teu calendari 2017 amb el vist en el nivell anterior.
 • Explorador d’arxius: controla i ordena els fitxers i carpetes.
 • Power Point: impressiona als altres amb les teves presentacions.
 • Diapositives, tipus i decoració.
 • Transicions i animacions.
 • El teu núvol en Internet: Dropbox.
 • Aprofundeix en Word: ortografia, taules, columnes, opcions per a textos grans.
 • Iniciació a Excel (opcional).
 • Operacions bàsiques.
 • Adorns del treball.

Informàtica nivell III

Els continguts que es treballaran en el nivell III seran:

 • Internet: marcadors i pàgines d’inici, calendari de google.
 • Creació d’una pàgina web amb Webnode (recopilar i col·locar informació, disseny, insertar text i imatges, publicació).
 • Movie Maker: importar arxius i ordenar, línia del temps, manipulació de clips, transicions i efectes, imatges i sons, títols i crèdits.
 • Excel: fórmules, gràfics estadístics, ordenar i cercar dades, protegir dades i fórmules.
 • Informàtica inicial (Dilluns de 17:00 a 19:00 h.)
 • Informàtica mitjà (Dilluns de 19:00 a 21:00 h.)
 • Informàtica avançat (Dimecres de 17:00 a 19:00 h.)

* Nota: cada alumne ha de portar el seu ordinador portàtil amb el sistema operatiu Windows

ANGLÈS INICIAL

Anglès I

Nivell inicial. El curs està orientat a alumnes que no tinguin nocions sobre aquest idioma. Aprendrem l’alfabet, els números, les hores, com donar i llegir informació bàsica, poder presentar-nos i donar adreces.

ZUMBA

Zumba

A aquesta activitat es realitzaran coreografies que combinen moviments de ball amb rutines aeròbiques. Es podrà gaudir d’un entrenament cardiovascular i muscular complet.

 • Zumba (Dilluns i dimecres de 16:30 a 17:30 h.)

GIMNÀSTICA DE MANTENIMENT

Gimnàstica de manteniment

Es tracta d’exercicis cardiovasculars per mantenir en forma les articulacions i musculatura del cos i així tenir una bona qualitat de vida a nivell físic.

 • Gimnàstica de manteniment (Dimarts i dijous de 9:30 a 10:30 h.)
12